Oss jenter


LES DETTE:  Det er det ikke jeg som har skrevet dette, jeg har snakket med Madeleine som har skrevet alt dette. Hun har sagt at det er greit jeg reposter det. Les bloggen hennesher, her, her eller her. Syns det er så utrolig bra skrevet!


Det er ikke ofte jeg har innlegg som dette hvor jeg deler mine egne tanker og meninger. Men det er så mange som sliter med dette at jeg føler jeg må skrive dette. Selvtillit er noe vi jenter sliter med. Vi blir aldri fornøyde. I stede for å gjøre noe med det, tar vi en pose potetgull og søker på inspiration, fit, fitness, body, beauty, perfect osv som bare ødelegger oss mer. Noen som kjenner seg igjen? Jeg kjenner meg godt igjen her. Jeg syns både synd på meg selv og latterliggjør meg selv. Vi er så bestemt på at vi vil ha DEN kroppen at vi sammenligner den kroppen med vår egen. Vi bruker mer tid på de sosiale mediene og setter oss selv i et deprimerende lys enn det vi egentlig burde gjøre.  Vi jenter er ganske dumme og teite. Får vi komplimenter sier vi ofte det berømte og kjente ordet nei. Hvorfor gjør vi det? Det er slemt mot den som gir deg komplimenter. Ikke bare er det slemt, men det er så mye bedre å bare si tusen takk enn å si nei. Vi kjenner oss ofte igjen hvis vi sier "nei" så føler vi at andre personer tenker at vi forventer mer  og sier vi "tusen takk" føler vi at andre personer tror vi er selvdiggere og synes selv vi er en av de fineste. Det er en ondsirkel rundt dette og jeg hater den. 

Jenter gråter, ofte fordi de ikke er fornøyde og føler de aldri ser bra nok ut. Vi ser andre jenter som er veltrente og fine. Og det som suser rundt i hodene våres er at vi er så misunelige. Så misunnelige at vi begynner å tenke negativt. Et godt eksempel er når jenter og gutter er sammen, og en gutt bestemmer seg for å si "Hun jenta er søt" da er det første vi jenter sier "Ja, men hun er løs" eller "Ja, men hun er frekk". Alt for at gutten skal ombestemme seg. Hvorfor må vi jenter alltid være sånn? Det er ikke rart gutter til slutt ikke forstår hva de skal gjøre eller hva de skal fortelle oss jenter når vi ikke klarer å sette pris på det så gutter forstår det. Så fort en gutt gir oss ros, eksploderer vi og skal begrunne hvorfor vi ikke er enige. Jenter og gutter har noe til felles, men jenter topper det hele med dårlig selvtillig noe som er så trist.

Alle jenter har noe de ikke er fornøyde med. Feil de kanskje er født med eller kanskje en nese som er litt for stor eller er skeiv, en panne som er litt for stor, urenhud, slitt hår, litt valker her og der, ikke store nok pupper og hvertfall ingen bra rumpe og mye mer. Det er ikke bare oss selv vi kan takke for at vi sammenligner oss selv med andre flotte modeller. Det er også guttene. Jenter liker å få oppmerksomhet av gutter. Gutter beskriver alltid drømmedama som om hun skulle vært en pornostjerne. Store silikonpupper, langt hår, sprettrumpe, glinsende ren hud og ofte blond. Dette er hovedgrunnen til at jenter sliter nå i dag. Det har blitt så mye vekt på utseendet at det er til å spy av. Både jenter og gutter er hårsåre. Gutta skal få lov til å snakke så mye de vil om digge jenter som har store pupper and so on mens vi jenter, når vi først beskriver vår drømmemann, skal guttene plutselig prøve å få oss til å endre meninger og at det vi liker bare er typisk modell kropper. Våkn opp! Det er akkurat samme type jenter dere beskriver. 

Det er så inspirerende å se jenter som er stolte over hvem dem er, stolte over kroppen, uavhengig av størrelsen. Stolte over å vise feilene, nemlig fordi det viser styrke. Men de jentene blir det bare færre og færre av. Det er noe mange jenter ikke tørr å gjøre fordi de er alt for redde for å ikke bli sett på som pen eller helt ærlig perfekt. Fordi det blir mer og mer fokus på hva drømmekroppen er og fordi de feilene du ser psyker deg selv opp til å tro at det er det eneste andre mennesker legger merke til. Men det er nesten bare deg selv som ser de feilene, og de feilene du har er det kun du som misliker. Andre kan gi fult faen i de feilene fordi du er deg og det elsker dem.

Gjør dette for meg og dere selv en fin og hyggelig tjeneste nå. I dette innlegget skal du legge igjen en kommentar hvor du gir deg selv 3 positive komplimenter om hva du er fornøyd med på deg selv. 

Les mer i arkivet » Januar 2014 » Desember 2013 » Oktober 2013
hits
">